Truus Lanson

In november werd ik, geheel corona proof, bezocht door twee dochters van wijlen Truus Lanson. Ze wilden graag een website voor hun moeder. Truus Lanson was haar leven lang kunstenaar geweest. De zussen wilden graag een digitaal archief aanleggen van het werk van deze bijzondere vrouw.

Truus Lanson is 95 jaar geworden en is tot op het laatst actief in de kunst gebleven. En bijna een leven lang lid geweest van kunstenaarsvereniging De Onafhankelijken.

Ik was geraakt door de manier waarop de zussen over hun moeder spraken.

Truus kon alles, schilderen, keramiek, etsen, dichten, en ze was altijd positief.

De volgende uitspraak is me vooral bijgebleven, en zegt veel over haar liefde voor de kunst.

Als ik dan een keer thuis kwam en een beetje sip was of een beetje chagrijnig, dan zie m’n moeder: ‘heb je al een boek gelezen? Heb je vandaag al naar een mooi schilderij gekeken of naar een mooi plaatje?’

Het was een leuk gesprek, en we hadden al snel duidelijk wat ze wilden. Omdat de zussen zelf nog niet heel handig zijn met WordPress hebben we een afspraak gemaakt waarbij we niet alleen de website voor de kunstenaar opleveren maar ook voor ondersteuning zorgen. De eerste opzet is natuurlijk wat werk, maar de kosten daarvoor berekenen we over een langere periode. Ook de hosting en de domeinnaam e.d. nemen we voor onze rekening, zodat alle kosten heel overzichtelijk blijven.

Inmiddels begint de site langzaam maar zeker te groeien.

Als thema hebben we een aangepaste versie van Baskerville 2 gemaakt.

Website: truuslanson.com

Interesse in een website voor een kunstenaar, voor jezelf, je moeder of je hele familie? Alles kan, van klein tot groot en van eenvoudig tot complex.

Bel: 085 878 65 24

Mail: studio@code-en-design.nl