Mag je niet-essentiële winkel nou wel of niet open?

Door de nieuwe lockdown die sinds vanochtend van kracht is mogen alleen essentiële winkels open. Snel een webshop openen tijdens de lockdown?

Winkels dicht in Amsterdam Oost tijdens lockdown

Mogen winkels afhaalsystemen aanbieden, vergelijkbaar met de horeca?

Nee, niet allemaal. Naast de horeca mogen alleen doe-het-zelfzaken een afhaalmogelijkheid aanbieden. Het zogeheten ‘click-and-collect’-systeem waardoor mensen online kunnen bestellen en het aan de deur van een winkel kunnen ophalen, is niet toegestaan.

Volgens de overheid omdat de maatregelen bedoeld zijn om de contactmomenten en het aantal bewegingen van mensen te beperken. Ook langs de winkel gaan om spullen te retourneren is de komende weken niet mogelijk.

bron: nos.nl

Wil je snel een webshop openen tijdens de lockdown?

Heb je een winkel en door deze nieuwe maatregelen een strop? We helpen je graag aan een mooie webshop tijdens de lockdown. Maar een webshop maak je niet alleen voor tijdens de lockdown. Als straks alles weer normaal is zal er nog steeds vraag zijn naar je online diensten. Verwacht wordt dat dit alleen maar zal toenemen. Dus wacht niet langer en gebruik je vrij gekomen tijd om je eigen website op te zetten!

Woocommerce en WordPress als basis voor je webshop tijdens de lockdown.

Je webshop kan al snel online en live zijn. Een goede plugin om mee te beginnen is Woocommerce. Daarnaast gebruiken we vooral Mollie als betaaldienst voor de financiële afhandeling van de bestellingen.

Je webshop vindbaar maken in google: zoekmachineoptimalisatie

Om gevonden te worden in zoekmachines gebruiken we een aantal SEO technieken, waaronder een plugin genaamd Yoast. Maar SEO is niet alleen een technische kwestie. Voor goede resultaten is veel aandacht voor de gebruikte teksten nodig.

Kun je de kosten voor de bouw van een webshop nu niet missen?

Speciaal voor deze lastige tijden hebben we een ‘site-op-afbetaling’ oplossing bedacht: niet alle bouwkosten in één keer, maar verspreid over een langere periode.

Bel of mail voor de mogelijkheden!

Bel: 085 878 65 24

Mail: studio@code-en-design.nl